Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Το κλείσιμο websites δεν σταματά την πειρατεία!

Έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνει ότι το κλείσιμο ιστοσελίδων με πειρατικό περιεχόμενο δεν λειτουργεί εναντίον της πειρατείας.

Σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το κλείσιμο ιστοσελίδων με πειρατικό περιεχόμενο δεν λειτουργεί εναντίον της πειρατείας.
Πιο αναλυτικά, σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Κοινό Κέντρο Ερευνών [Joint Research Center] της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσιάστηκε η συμπεριφορά 5 χιλιάδων πρώην χρηστών του Kino.to, μετά το κλείσιμο του site το 2011.
Επίσης, τονίζεται ότι η μέθοδος που ακολουθείται σήμερα με το κλείσιμο sites, όπως είναι το The Pirate Bay, με σκοπό την πάταξη της πειρατείας, δεν έχει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, παρά είναι μόνο προσωρινές λύσεις.
Όσον αφορά το Kino.to που αναφέρεται στην έρευνα, ήταν ένα γερμανικό site με πειρατικό video streaming, που το 2011 έκλεισε μετά από έφοδο των αρχών σε αρκετά σπίτια σε όλη την Ευρώπη.
Αυτός ο τερματισμός λειτουργίας του Kino.to είχε μικρή επίδραση στην μαύρη αγορά ψηφιακού περιεχομένου, ενώ υπολογίζεται πως 5 χιλιάδες χρήστες της υπηρεσίας από την Γερμανία, εύκολα στράφηκαν σε άλλες λύσεις.
Τελικά, όπως έχει αποδειχθεί, όσοι θέλουν να διαμοιραστούν τα αρχεία τους, θα το καταφέρουν όποιοι περιορισμοί κι αν υπάρχουν.



Επίσης, το κλείσιμο παράνομων ιστοσελίδων θυμίζει Λερναία Ύδρα, καθώς για κάθε ένα που κλείνει εμφανίζονται άλλα, με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμα δυσκολότερο το έργο των αρχών.
Μάιος 16, 2015, 12:45 μμ.
Περιοδικό PCMag