Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Τι σκέφτονται οι γυναίκες για τη φωτογραφία του προφίλ σου στα social media

Πώς βλέπει εκείνη τη δική σου profile pic




















Όσο κι αν κάνεις ότι δεν σε νοιάζει, όσες φορές κι αν επαναλαμβάνεις τη φράση "εγώ το προφίλ μου το έχω για να βλέπω τι κάνουν τα φιλαράκια μου στην Αγγλία", κατά βάθος σε απασχολεί το πώς βλέπουν οι άλλοι τη φωτογραφία του προφίλ σου στο Facebook και στα υπόλοιπα social media. Και είναι βέβαιο ότι σε απασχολεί λίγο παραπάνω πώς τη βλέπουν οι άλλες - τα κορίτσια που για οποιονδήποτε λόγο επισκέπτονται τη σελίδα σου. Αν δεν σε απασχολούσε, άλλωστε, δεν θα έβαζες τη μουράκλα σου εκεί.
Δεν χρειάζεται να παραδεχθείς κάτι δημοσίως. Ξέρεις και ξέρουμε ότι αυτή η μικροσκοπική εικόνα είναι σημαντική. Είναι η ταυτότητά με την οποία συστήνεσαι σε έναν αχανή κόσμο γεμάτο με ενδιαφέρουσες άγνωστες. Σ' αυτήν τη φωτογραφία συνοψίζονται οι πρώτες εντυπώσεις που αφήνεις σ' αυτές τις "άγνωστες". Αν αυτές οι εντυπώσεις δεν είναι έστω και λίγο γοητευτικές, θα είναι και οι τελευταίες. Το πιο εύκολο πράγμα για τις άγνωστες είναι να προσπεράσουν το προφίλ σου και να πάνε στο επόμενο.
Λίγα λόγια, λοιπόν, για το πώς κερδίζονται [αλλά και πώς χάνονται] οι πρώτες εντυπώσεις στα social media:

Η φωτογραφία με γυαλιά ηλίου και καπελάκι
Είναι γνωστό ότι τα γυαλιά ηλίου και το τζόκεϊ είναι η αντρική έκδοση του duckface. Εκτός του ότι ως φωτογραφία είναι προβλέψιμη, κάπως καγκούρικη και καθόλου δηλωτική του πώς πραγματικά μοιάζει το πρόσωπό σου, βγάζει και μια ανασφάλεια. Τα κορίτσια που θα τη δουν θα την εντοπίσουν αμέσως – οι περισσότερες ξέρουν από ανασφάλειες.

Το selfie στον καθρέφτη του μπάνιου
Κάποτε ήταν δημοφιλές γιατί ήταν αναγκαίο. Τα κινητά είχαν κάμερα μόνο στην πλάτη, οπότε αν ήθελες να βγάλεις τη φάτσα σου κάπως πιο σκηνοθετημένα, έπρεπε να βρεις έναν καθρέφτη. Τα μπάνια έχουν καθρέφτες, ησυχία και privacy, οπότε για ένα διάστημα βρήκαν μια θεσούλα στα social media. Τώρα πια, το selfie με φόντο τον μπιντέ δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης. Εκτός κι αν είσαι η Kim Kardashian, οπότε γενικά δεν έχεις λόγο ύπαρξης.

Εσύ και τα λεφτά σου
Όσο πλούσιος κι αν είσαι, μην το δείχνεις στα social media. Κατ' αρχάς γιατί μπορεί να πάθεις αυτό που έπαθε ο 50 cent. Κατά δεύτερον, γιατί κανείς δεν νοιάζεται. Έχεις λεφτά / κοσμήματα / κότερα; Συγχαρητήρια. Απόλαυσέ τα χωρίς να μας τα τρίβεις στη μούρη. Τρίτον και πιο "στο θέμα" μας, τα κορίτσια που "ψήνονται" από τα λεφτά σου για να είναι μαζί σου, δεν χρειάζονται ψηστήρι στα social media. Όλα τα υπόλοιπα κορίτσια θα σε χαρακτηρίσουν επιδειξία, νεόπλουτο, κενό κτλ. [σ.σ: και λίγα λέμε].

PCMag Greece