Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Τρομακτικό: Το 2025 οι γυναίκες θα θέλουν να κάνουν σεξ όχι με άνδρες, αλλά με…ρομπότ

Κάτι το φυσιολογικό και συνηθισμένο θα αποτελεί σε λίγα χρόνια η νέα μόδα στο σεξ που αναπτύσσεται ραγδαία, με αποτέλεσμα να έχει κερδίσει επάξια ήδη μια θέση στον κατάλογο των ερωτικών επιθυμιών ή διαστροφών (όπως το πάρει κανείς) ως «robophilia».
Σύμφωνα μάλιστα με Dr Ian Pearson το να κάνει μια γυναίκα σεξ με ρομπότ το 2025 θα είναι λες και σήμερα βλέπει πορνό.

Και αυτό γιατί, βάσει της μελέτης του Βρετανού ειδικού της μελλοντολογίας (ενός επιστημονικού κλάδου που διατυπώνει προβλέψεις για το μέλλον υποβοηθούμενος από την επιστήμη και τις τάσεις σε τομείς όπως η βιοτεχνολογία, η νανοτεχνολογία, η τεχνητή νοημοσύνη κλπ), τα επόμενα χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες θα αντικαθιστούν στο κρεβάτι τους τους άνδρες εραστές με «ρομπότ του σεξ».
Κάτι βέβαια που δεν είναι πρωτόγνωρο, καθώς εκεί έξω κυκλοφορεί ήδη μεγάλη γκάμα σεξουαλικών προϊόντων για όλα τα… γούστα που αντικαθιστούν τον άνθρωπο (βλέπε gallery). Και όχι μόνο δεν θυμίζουν σε τίποτα τα παραδοσιακά sex toys, ενώ χρησιμοποιούνται ευρέως και στη βιομηχανία του πορνό, αλλά μπορεί εύκολα να τα προμηθευτεί κάποιος μέσω διαδικτύου.

Το γεγονός ωστόσο ότι, όπως ισχυρίζεται ο Dr Pearson, σε λίγα χρόνια το σεξ με ρομπότ θα «γιγαντωθεί», ξεπερνώντας την ανθρώπινη επαφή, προκαλεί τρόμο, τουλάχιστον στους άνδρες. Γιατί «πολλοί άνθρωποι αρχικά να διστάσουν να το δοκιμάσουν, όμως σταδιακά θα συνηθίζουν την ιδέα, ενώ τα προϊόντα θα γίνονται όλο και πιο εξελιγμένα και αποδοτικά λόγω της βελτίωσης της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής συμπεριφοράς τους. 
Έτσι με τα χρόνια η χρήση τους θα εξαπλώνεται συνεχώς», αναφέρει χαρακτηριστικά ο μελλοντολόγος, κρούοντας για μία ακόμη φορά τον κώδωνα του κινδύνου ότι μέχρι το 2050, όχι μόνο η «robophilia» θα είναι πλήρως απενοχοποιημένη και «ανεπτυγμένη», αλλά οι άνθρωποι θα ερωτεύονται τις μηχανές

Πολλοί επώνυμοι και ανώνυμοι πάντως έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για αυτή την αυξανόμενη τάση, φοβούμενοι πως τα ρομπότ σύντομα θα αντικαταστήσουν την ανθρώπινη αλληλεπίδραση.

http://www.newsbomb.gr