Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Τα SSD θα έχουν κυριαρχήσει στην αγορά μέχρι το 2021



Σύντομα τα αποθηκευτικά μέσα στέρεας κατάστασης θα πετυχαίνουν περισσότερες πωλήσεις από τους μηχανικούς δίσκους

Τα SSD τείνουν να γίνουν το κύριο μέσο αποθήκευσης στους υπολογιστές σήμερα, αφού οι επιδόσεις και η αξιοπιστία τους συνεχώς βελτιώνονται, την ίδια στιγμή που οι τιμές τους πέφτουν – ακόμα και για μοντέλα με μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Προς το παρόν πωλούνται πάντως περισσότεροι παραδοσιακοί μηχανικοί δίσκοι κάθε χρόνο, όμως η “ψαλίδα” κλείνει σταδιακά υπέρ των SSD, ενώ εκτιμάται ότι το 2021, δεδομένης φυσικά και της τεχνολογικής προόδου, τα μέσα αποθήκευσης στέρεας κατάστασης θα περάσουν μπροστά.
Διαβάστε επίσης: Μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή σας χωρίς Internet;

Στο παρακάτω γράφημα της Statista παρουσιάζεται με κατανοητό τρόπο η επικρατούσα κατάσταση όσον αφορά στις πωλήσεις ανά έτος, το πώς αυτή εξελίχθηκε από το 2015, καθώς και το πώς τα πράγματα θα εξελιχθούν στο μέλλον.

Το γράφημα παρέχεται από τη Statista.

Βέβαια, βελτιώσεις θα συνεχίσουν να γίνονται και στην τεχνολογία των HDD, ενώ δεν αποκλείεται μέσα στα επόμενα χρόνια να έχουμε στη διάθεσή μας μονάδες με χωρητικότητα της τάξης των 40ΤΒ! Ακόμα κι έτσι όμως, όσον αφορά στους οικιακούς υπολογιστές τουλάχιστον, η επικείμενη κυριαρχία των SSD μάλλον πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

πηγή: PcMag Greece