Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Ξεκινούν οι συζητήσεις για τα προϊόντα των 10 νανομέτρων


Λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωση της επένδυσης-μαμούθ στις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τα προϊόντα των 22 νανομέτρων, η Intel βάζει πλώρη για ακόμα πιο εξελιγμένες υποδομές. 

Η κορυφαία εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών συγκροτεί τώρα μια κοινοπραξία με την Toshiba και τη Samsung, η οποία έχει ως στόχο την παραγωγή προϊόντων με βάση τη μέθοδο των 10 νανομέτρων.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας Nikkei, οι τρεις εταιρείες θα απευθύνουν σύντομα κάλεσμα σε δέκα τουλάχιστον εταιρείες υψηλής τεχνολογίες να συμμετάσχουν στο εγχείρημα. 

Η πρωτοβουλία έχει τη στήριξη της ιαπωνικής κυβέρνησης, καθώς το υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας είναι διατεθειμένο να συνεισφέρει πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ στην κοινοπραξία.

Στόχος της Intel δεν είναι βέβαια άλλος από την κατασκευή επεξεργαστών στα 10 νανόμετρα, ενώ οι Samsung και Toshiba θέλουν να αξιοποιήσουν αυτή τη μέθοδο ολοκλήρωσης για την παραγωγή μνημών NAND flash και άλλων σχετικών προϊόντων.

Συνεχίζοντας να "πυροβολεί" στο μέτωπο των επενδύσεων, η Intel ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα τα εγκαίνια ενός νέου εργοστασίου δοκιμών και συναρμολόγησης στο Βιετνάμ.

Η συγκεκριμένη επένδυση ανέρχεται σε ένα δισεκατομμύριο δολάρια και το εργοστάσιο καταλαμβάνει έκταση πάνω από 46.000 τετραγωνικά μέτρα.