Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Φεύγει από τις ΗΠΑ η παραγωγή των Mac Pro


Τα Mac Pro θα σταματήσουν να συναρμολογούνται σε αμερικανικό έδαφος, με την Quanta Computer η οποία κέρδισε το συμβόλαιο να μεταφέρει την παραγωγή τους στην Σανγκάη























Το 2012, ο Tim Cook δέσμευσε την Apple να κατασκευάζει τα Mac Pro στις ΗΠΑ με αποτέλεσμα αυτά να φέρουν την επιγραφή “Made in the USA.” Ωστόσο, για την έκδοση 2019 Mac Pro, η παραγωγή φαίνεται να επιστρέφει στην Kίνα.
Όπως αναφέρει το Reuters, ειδικοί στο θέμα μιλώντας στο The Wall Street Journal, επιβεβαίωσαν ότι η παραγωγή των συσκευών φεύγει από το Τέξας και μεταφέρεται σε εργοστάσιο στην Σανγκάη, αφού η εταιρεία Quanta Computer κέρδισε το συμβόλαιο για την παραγωγή των Mac Pro.

Ξεκινώντας στα 5.999$ το νέο Mac Pro σίγουρα δεν είναι καθόλου φθηνό και η μεταφορά του εργοστασίου στην Kίνα δεν είναι χωρίς ρίσκο. Αλλώστε η κυβέρνηση Trump είναι σε μια ταραχώδη περίοδο στον εμπορικό πόλεμο με την Kίνα και υπάρχει ο κίνδυνος να επιβληθούν περεταίρω εμπορικά εμπάργκο, τα οποία επηρεάζουν άμεσα την Apple. Ένας παραπάνω δασμός της τάξης του 25% σε ένα ήδη πανάκριβο σύστημα θα είναι αρκετό για να απωθήσει το μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών, καθώς η τιμή χωρίς κάποια τροποποίηση θα πλησιάσει τα 7.500$.
 



Η Foxconn έχει ανακοινώσει ότι θα μεταφέρει την παραγωγή όλων των iPhone έξω από την Κίνα αν κριθεί απαραίτητο για την αποφυγή των δασμών. Η Quanta δεν φαίνεται να έχει πρόσβαση σε αυτή την λύση, όλες οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στην Kίνα και η Apple θα πρέπει να χρεωθεί τον δασμό.

Ως συνήθως η Apple δεν λέει και πολλά όταν επιλέγει να σχολιάσει τα γεγονότα. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε: “όπως όλα μας τα προϊόντα, το νέο Mac Pro είναι σχεδιασμένο στην Καλιφόρνια και περιέχει εξαρτήματα από αρκετές χώρες συμπεριλαμβανομένου των Ηνωμένων Πολιτειών … Η τελική συναρμολόγηση είναι μόνο ένα μέρος της κατασκευαστικής διαδικασίας.”

 Pc_Mag