Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Σχεδόν οι μισοί από τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων σχεδιάζουν να μειώσουν τις προσλήψεις λόγω της τεχνητής νοημοσύνης

Οι περισσότεροι προσβλέπουν στο ChatGPT, το Google Bard και το Microsoft Bing AI για να αντικαταστήσουν τους ανθρώπινους υπαλλήλους.



(Credit: Westend61/Getty Images)

Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων ελπίζουν να απασχολήσουν τεχνητή νοημοσύνη αντί για ανθρώπους μέσα στο επόμενο έτος - αλλά δεν πιστεύουν ότι η τεχνολογία θα έρθει για τις δικές τους θέσεις εργασίας σύντομα.

Η FreshBooks διεξήγαγε έρευνα σε 1.000 ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά σχετικά με την τρέχουσα χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και τι προβλέπουν για τη χρήση της σε ένα χρόνο. Το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν ήδη τα ChatGPT, Google Bard και Microsoft Bing AI στις επιχειρήσεις τους, κυρίως για να γράφουν περιεχόμενο, να δημιουργούν εικόνες και να κάνουν έρευνα.


(Credit: FreshBooks)

Το 44% των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων αναμένουν ότι θα προσλάβουν λιγότερους ανθρώπους στο μέλλον λόγω των δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης. Αλλά τα δύο τρίτα πιστεύουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα έρθει για τις δικές τους δουλειές. Οι κλάδοι που οι ιδιοκτήτες αναμένουν ότι θα επηρεαστούν περισσότερο είναι η ανάλυση (52%), οι πωλήσεις και το μάρκετινγκ (46%), η επικοινωνία με τους πελάτες (45%), η λογιστική και τα οικονομικά (42%), ο σχεδιασμός/στρατηγική (40%), η εξυπηρέτηση/παράδοση (29%) και οι προσλήψεις/στρατολόγηση (28%).

Οι ερωτηθέντες δεν αγνοούν τα πολλά ζητήματα σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη. Το 80% δήλωσε ότι ανησυχεί για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, καθώς και για ζητήματα ηθικής και πνευματικής ιδιοκτησίας που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη.

Pc_Mag