Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Εκτός ελέγχου οι παραβιάσεις δεδομένων την τελευταία δεκαετία


Οι παραβιάσεις (συγκεκριμένα στις Ηνωμένες Πολιτείες) την τελευταία δεκαετία-και κάτι, είναι εκτός ελέγχου. Το 2008, αναφέρθηκαν 656 παραβιάσεις δεδομένων που εξέθεσαν 35,7 εκατομμύρια αρχεία δεδομένων.




Το τελευταίο διάστημα συμβαίνουν αρκετές παραβιάσεις δεδομένων, καθώς περισσότερες εταιρείες και υπηρεσίες βρίσκουν την ασφάλειά τους να δοκιμάζεται από hackers διατεθειμένους να αποκτήσουν όλα τα ζουμερά και προσοδοφόρα δεδομένα.

Οι αριθμοί της CurrentWare.com στο παρακάτω γράφημα μας εξιστορούν ότι: Οι παραβιάσεις (συγκεκριμένα στις Ηνωμένες Πολιτείες) την τελευταία δεκαετία-και κάτι, είναι εκτός ελέγχου. Το 2008, αναφέρθηκαν 656 παραβιάσεις δεδομένων που εξέθεσαν 35,7 εκατομμύρια αρχεία δεδομένων. Ο αριθμός των παραβιάσεων σχεδόν διπλασιάστηκε έως το 2018, ενώ ο αριθμός των εκτεθειμένων δεδομένων ήταν 10 φορές υψηλότερος.

Αυτό ακούγεται αρκετά κακό επιφανειακά, αλλά μία πιο προσεκτική ματιά στα δεδομένα του Statista, δείχνει πως οι αριθμοί παρουσιάζουν διακυμάνσεις ανάλογα την χρονιά. Για παράδειγμα, το 2017 έγιναν 1,632 παραβιάσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα να εκτεθούν 197,6 εκατομμύρια αρχεία δεδομένων. Ενώ το 2009, με μόλις 498 παραβιάσεις, ο αριθμός απωλειών έφτασε τα 222,5 εκατομμύρια.

To 2009 ήταν η χρονιά του Heartland Payment Systems hack, όπου εκλάπησαν 130 εκατομμύρια αρχεία πιστωτικών καρτών, ήταν η εκείνη την περίοδο η μεγαλύτερη κλοπή δεδομένων στην ιστορία. Έκτοτε έχει καταρριφθεί, από παραβιάσεις σε εταιρείες όπως Adobe, Equifax, eBay, Yahoo (δύο φορές), Marriott, ακόμα και από αυτή του Adult Friend Finder.

Οι στατιστικές αυτές δεν καλύπτουν τον ιλιγγιώδη αριθμό από δεδομένα που εκλάπησαν το 2019. Σύμφωνα με τα δεδομένα ο συνολικός αριθμός του 2019, κάνει το συμβάν με τα 92 εκατομμύρια κλεμμένα αρχεία από το AOL (2004), να φαίνεται γραφικό. Είστε έτοιμοι... έχουμε μία συλλογή από 2,7 δισεκατομμύρια αρχεία ταυτότητας, που περιέχουν 774 εκατομμύρια unique διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια unique κωδικούς. Όλα αυτά μπήκαν προς πώληση μόνο το 2019.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο παρακάτω γράφημα. Να θυμάστε να αλλάζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους κωδικούς ασφαλείας σας και να επιλέγετε δύσκολο συνθηματικό.


 
Pc_Mag