Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

H Microsoft συμβάλλει στην δημιουργία προσθετικών μελών Halo για παιδιά με ειδικές ανάγκες

Η 343 Industries, developer της σειράς Halo, ανακοίνωσε την συνεργασία της με την μη κερδοσκοπική εταιρεία Limbitless Solutions για την κατασκευή προσθετικών μελών εμπνευσμένων από την δημοφιλή FPS σειρά που θα προορίζονται για παιδιά.

Τα παιδιά με αναπηρία στα άνω άκρα τους θα μπορούν σύντομα να “μεταμορφωθούν” στο Master Chief, τον εμβληματικό πρωταγωνιστή της σειράς Halo.
Κατόπιν πρόσφατης ανακοίνωσής της, η 343 Industries, θυγατρική της Microsoft Studios, θα συνεργαστεί με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Limbitless Solutions με στόχο την κατασκευή προσθετικών μελών εμπνευσμένων από τη σειρά Halo.




 H Limbitless Solutions ιδρύθηκε το 2014 από μια ομάδα φοιτητών που University of Central Florida και κατασκευάζει πλήρως λειτουργικά 3D printed “βιονικά χέρια” για παιδιά. Τα προσθετικά αυτά μέλη επιτρέπουν στα παιδιά να πιάσουν διάφορα αντικείμενα και να εκτελέσουν διάφορες χειρονομίες. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η Limbitless Solutions παρέχει τα προσθετικά μέλη της εντελώς δωρεάν.


https://youtu.be/9XPeTtfbjmA


 Από το νέο έτος η Limbitless Solutions θα διαθέσει δύο νέα προσθετικά μέλη εμπνευσμένα από τη σειρά Halo. To πρώτο αποτελεί μια ρεπλίκα του χεριού της Mk. VI πανοπλίας του Master Chief, ενώ το δεύτερο θα αποτελεί μια “multiplayer” παραλλαγή του, η οποία θα είναι πλήρως customizable (επιλογή class, sleeve και χρωματικής παλέτας).


pc_Mag