Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Πώς ο κορωνοϊός έχει βλάψει την βιομηχανία της τεχνολογίας

 

















Facebook
Ο φόβος έχει καταλάβει σε όλο τον κόσμο καθώς ο COVID-19 εξαπλώνεται. Ενώ το κοινό είναι απασχολημένο με την προετοιμασία για τα χειρότερα, η βιομηχανία τεχνολογίας τα ζει ήδη. Πολλά συνέδρια τεχνολογίας έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί, συμπεριλαμβανομένων των MWC, CP+ 2020, GDC, F8 και Google I/O. Και χάρη στην παύση παραγωγής στην Κίνα, πολλές εταιρείες πρόκειται να δεχθούν μεγάλες οικονομικές απώλειες

Αποτέλεσμα εικόνας για Πώς ο κορωνοϊός έχει βλάψει την βιομηχανία της τεχνολογίας

Σύμφωνα με το TrendForce, οι αριθμοί παραγωγής για το πρώτο τρίμηνο του 2020 αναμένεται να πληγούν σκληρά στους τομείς της τηλεόρασης (-4,5%), των παιχνιδιών σε κονσόλες (-10,1%), στα smartphone (-10,4% στα smart speaker (-12,1 τοις εκατό), στα notebook (-12,3 τοις εκατό), και στα smartwatch (-16 τοις εκατό). Όσο οι μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παραγωγής παραμένουν κλειστές ή λειτουργούν με μειωμένη παραγωγική ικανότητα, τόσο περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας θα συνεχίσουν να πλήττονται.

Αποτέλεσμα εικόνας για Πώς ο κορωνοϊός έχει βλάψει την βιομηχανία της τεχνολογίας

Στα τέλη Ιανουαρίου, αναφέρθηκε ότι οι καθυστερήσεις στην παραγωγή θα οδηγήσουν σε έλλειψη σε LCD πάνελ για τηλεοράσεις και υπολογιστές. Και η Apple αντιμετώπισε με τη σειρά της έλλειψη στα iPhone από τα μέσα Φεβρουαρίου, η οποία έχει οδηγήσει σε προβλεπόμενη απώλεια εσόδων της τάξης των $63-$67 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Συμβάλλοντας στις απώλειες της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών, η Nvidia αναμένεται να χάσει 100 εκατομμύρια δολάρια χάρη στον κορωνοϊό: Η επιδημία είχε αρνητικό αντίκτυπο στη ζήτηση για κάρτες γραφικών και διέλυσε την αλυσίδα εφοδιασμού.Αλλά δεν είναι όλα κακά νέα. Η Samsung θα αποφύγει τις χειρότερες επιπτώσεις του COVID-19 τώρα που έχει μεταφέρει την παραγωγή εκτός της Κίνας. Και η Foxconn, κατασκευαστικός συνεργάτης της Apple για τα iPhone, αναμένεται να επανέλθει σε πλήρη παραγωγή στα τέλη Μαρτίου.


Pc_Mag