Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Ford, 3M και GE κατασκευάζουν εξοπλισμό για το υγειονομικό προσωπικό και τους ασθενείς του COVID-19



Η Ford συνεργάζεται με την 3M και την GE Healthcare για να σχεδιάσει και να κατασκευάσει αναπνευστήρες, ανεμιστήρες και ασπίδες πλήρους όψης.

 





















Οι μεγάλοι κατασκευαστές στρέφουν την προσοχή τους από τα καταναλωτικά αγαθά στις ιατρικές προμήθειες στον αγώνα κατά της COVID-19. Την περασμένη εβδομάδα, η Ford Motor Company ένωσε τις δυνάμεις της με την 3M και τη GE Healthcare για να αυξήσει την παραγωγή των απαραίτητων αναπνευστήρων, ανεμιστήρων και ασπίδων προσώπου.
"Αυτή είναι μια τόσο κρίσιμη περίοδος για την Αμερική και τον κόσμο, είναι καιρός για δράση και συνεργασία", δήλωσε ο Πρόεδρος της Ford, Bill Ford. "Αν ενωθούμε πολλές βιομηχανίες, μπορούμε να κάνουμε μια πραγματική διαφορά για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και για όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της κρίσης."
Εκτός από την ενίσχυση της παραγωγικής ικανότητας των αναπνευστήρων καθαρισμού αέρα (PAPRs) της 3Μ, η αυτοκινητοβιομηχανία και ο πολυεθνικός όμιλος αξιοποιούν επίσης τους ανεμιστήρες από το σύστημα αεριζόμενων καθισμάτων του pick-up Ford F-150, τα φίλτρα αέρα 3M HEPA, τις μπαταρίες από τα φορητά ηλεκτρικά εργαλεία για το να σχεδιάσουν ένα νέο αναπνευστήρα θετικής πίεσης.



Αυτοί οι αναπνευστήρες αποκαλούνται συχνά μάσκες θετικής πίεσης καθώς παίρνουν τον μολυσμένο αέρα, τον τραβούν μέσα από ένα φίλτρο και στη συνέχεια σπρώχνουν τον αέρα στη σφραγισμένη μάσκα χρησιμοποιώντας έναν ανεμιστήρα.
«Αναζητούμε όλες τις διαθέσιμες ευκαιρίες για να επεκτείνουμε περαιτέρω την ικανότητα της 3Μ και να προμηθεύουμε υγειονομική περίθαλψη όσο το δυνατόν γρηγορότερα, όπου χρειάζεται», δήλωσε ο Mike Roman, Διευθύνων Σύμβουλος της 3Μ και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου. "Είναι κρίσιμο να κινητοποιήσουμε όλους τους πόρους για να προστατεύσουμε τις ζωές και να νικήσουμε αυτή την ασθένεια".
Η παγκόσμια παραγωγή αναπνευστικών συσκευών N95 της εταιρείας έχει διπλασιαστεί σε περισσότερα από 1,1 δισεκατομμύρια ετησίως. Η 3Μ παράγει σήμερα 35 εκατομμύρια αναπνευστήρες ανά μήνα - το 90 τοις εκατό των οποίων προορίζεται για εργαζομένους στον τομέα της υγείας. Το υπόλοιπο 10% εφαρμόζεται σε άλλες κρίσιμες βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων ενέργειας, τροφίμων και φαρμακευτικών εταιρειών.
Η Ford και η GE Healthcare, εν τω μεταξύ, εργάζονται για να επεκτείνουν την παραγωγή απλουστευμένης έκδοσης του αναπνευστήρα της GE, σχεδιασμένη να υποστηρίζει ασθενείς με κορονοϊό με αναπνευστική ανεπάρκεια ή δυσκολία στην αναπνοή.
"Έχουμε εξουσιοδοτήσει τις ομάδες μηχανικών και σχεδιαστών μας να είναι δημιουργικοί και αξιοποιήσουν τεχνολογίες και ανταλλακτικά από άλλα προϊόντα, ώστε να βοηθήσουν γρήγορα στην αύξηση της παραγωγής αυτού του ζωτικής σημασίας εξοπλισμού", δήλωσε ο Jim Hackett, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ford. Οι εταιρείες βρίσκονται σε "τακτικό διάλογο" με ομοσπονδιακούς, κρατικούς και τοπικούς αξιωματούχους για να εντοπίσουν περιοχές με τις μεγαλύτερες ανάγκες.
Η ομάδα σχεδιασμού των Η.Π.Α. της Ford δημιουργεί επίσης και δοκιμάζει διαφανείς ασπίδες που εμποδίζουν το πρόσωπο και τα μάτια από τυχαία επαφή με υγρά (πχ από κάποιον που θα φτερνιστεί στο πρόσωπο σου). Οι πρώτες 1.000 μάσκες δοκιμάστηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Μίσιγκαν, όπου αναμένεται να παράγονται περισσότερες από 100.000 ασπίδες εβδομαδιαίως.

Pc_Mag