Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Το νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης του WordPress μπορεί να γράψει ολόκληρα blogs για λογαριασμό σας

 


(Credit: WordPress)

Το WordPress ενσωματώνει μια τεχνολογία στα πρότυπα του ChatGPT μέσω ενός εργαλείου με τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να γράφει ολόκληρες αναρτήσεις για λογαριασμό σας.

Το λεγόμενο "Jetpack Assistant AI" καταφθάνει ως πειραματικό χαρακτηριστικό για να το δοκιμάσουν οι χρήστες από σήμερα. Η εταιρεία ανάπτυξης του WordPress Automattic λέει ότι η τεχνολογία βασίζεται στα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα από τον προγραμματιστή του ChatGPT, OpenAI.

Ως εκ τούτου, οι χρήστες μπορούν να αναμένουν αποτελέσματα παρόμοια με το δημοφιλές πρόγραμμα chatbot, μόνο που τώρα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης απευθείας μέσα από το WordPress Editor. Το Jetpack Assistant υπόσχεται να επιταχύνει την όλη διαδικασία συγγραφής ιστολογίου από ώρες σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα.

"Απλά δώστε μια προτροπή και παρακολουθήστε το Jetpack AI Assistant να δημιουργεί συναρπαστικές αναρτήσεις ιστολογίου, λεπτομερείς σελίδες, δομημένες λίστες και περιεκτικούς πίνακες - όλα προσαρμοσμένα στις μοναδικές σας απαιτήσεις", αναφέρει το WordPress στην ανάρτησή του.

Για παράδειγμα, ένα demo δείχνει το εργαλείο να δημιουργεί ένα blog σχετικά με τους ταξιδιωτικούς προορισμούς που πρέπει να επισκεφθείτε στο Τόκιο σε περίπου οκτώ δευτερόλεπτα, με bullet points και μια συναλλαγματική ισοτιμία ιαπωνικών γεν προς δολάρια ΗΠΑ, αν και περιέργως το Jetpack προσφέρει μια παλιά συναλλαγματική ισοτιμία από το 2021. Αυτό είναι πιθανό επειδή το νεότερο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης GPT-4 της OpenAI έχει εκπαιδευτεί μόνο σε δεδομένα μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021.

Το αν ο Jetpack Assistant μπορεί να γράψει ποιοτικό κείμενο είναι ένα άλλο θέμα. Το ChatGPT του OpenAI μπορεί ακόμα να "παραισθάνεται" ψευδείς πληροφορίες και μερικές φορές να γράφει δοκίμια που μπορεί να είναι φλύαρα ή άνευρα. Έτσι, πιθανώς να θέλετε να ελέγξετε οτιδήποτε γράφει ο Jetpack Assistant πριν το δημοσιεύσετε στο κοινό.



(Credit: WordPress)

Παρά τους πιθανούς περιορισμούς, η Automattic λέει ότι το εργαλείο μπορεί ακόμα να κάνει το γράψιμο πάνω από το WordPress τόσο αποτελεσματικό όσο και ελκυστικό. Μια άλλη λειτουργία μπορεί να αλλάξει μια ολόκληρη δημοσίευση στο ιστολόγιο για να ταιριάζει σε διαφορετικό τόνο, είτε είναι "προκλητική", "επίσημη" ή "χιουμοριστική".

Επιπροσθέτως, το JetPack Assistant μπορεί να μεταφράσει τις αναρτήσεις του ιστολογίου σας σε 12 διαφορετικές γλώσσες, ενώ υπόσχεται ανώτερη διόρθωση ορθογραφίας και γραμματικής. "Και αυτό είναι μόνο η αρχή! Εργαζόμαστε για να επεκτείνουμε τις δυνατότητες του Jetpack AI Assistant, οπότε μείνετε συντονισμένοι για ακόμα περισσότερα συναρπαστικά χαρακτηριστικά τις επόμενες εβδομάδες", δήλωσε η πλατφόρμα blogging.

Η Automattic προσφέρει το Jetpack Assistant AI έναντι $10 το μήνα. Αλλά οι πρώτες 20 προτροπές με το εργαλείο θα είναι δωρεάν. "Για να ξεκινήσετε, απλά προσθέστε το μπλοκ AI Assistant σε οποιαδήποτε σελίδα ή ανάρτηση (του WordPress). Pro-tip: πληκτρολογήστε '/ai' για να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση του μπλοκ", δήλωσε η εταιρεία.
 
 
Pc_Mag