Το κοινωνικό δίκτυο διανέμει δεδομένα χρηστών σε τρίτους προγραμματιστές, παρόλο του ότι υποσχέθηκε  στους χρήστες πως δεν θα το κάνει. Την Τετάρτη, σε σχετικό δημοσίευμα του, ο VP του Product Platforms, Κωνσταντίνος Παπαμιλτιάδης, αποκάλυψε ότι οι προγραμματιστές εξακολουθούν να συγκεντρώνουν πληροφορίες πολύ καιρό μετά τη διακοπή χρήσης.
Ο Παπαμιλτιάδης ανέφερε: "Ανακαλύψαμε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εφαρμογές συνέχισαν να λαμβάνουν τα δεδομένα για τα οποία είχαν δώσει άδεια οι χρήστες, ακόμα και αν παρουσίαζαν αδράνεια για 90 ημέρες." - Το διάστημα απενεργοποίησης της πρόσβασης από το Facebook.
Δεν είναι σαφές πόσοι χρήστες έχουν επηρεαστεί. Ωστόσο, ο Παπαμιλτιάδης εκτιμά ότι με βάση "τους τελευταίους μήνες δεδομένων" συνέχισαν τη συλλογή πληροφοριών "περίπου 5.000 προγραμματιστές" - συμπεριλαμβανομένων της προτιμώμενης γλώσσας ή του φύλου των χρηστών - πέρα το διάστημα των τριών μηνών αδράνειας. Ο ίδιος δήλωσε: "Δεν έχουμε εντοπίσει στοιχεία ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα είχε ως αποτέλεσμα την ανταλλαγή πληροφοριών που δεν εμπίπτουν στις άδειες που παρείχαν οι χρήστες κατά τη σύνδεση τους με τη χρήση του Facebook." - υποδηλώνοντας ρητά ότι τα ιδιωτικά δεδομένα παραμένουν ιδιωτικά.
Το Facebook είναι γνωστό για τα τρύπια χέρια του, όσον αφορά τα αρχεία χρηστών. Όλοι θυμόμαστε το σκάνδαλο με τα δεδομένα και την Cambridge Analytica. Εν τω μεταξύ, ο Παπαμιλτιάδης ζήτησε συγνώμη δύο φορές - τον Δεκέμβριο του 2018 και τον Νοέμβριο του 2019 - για παρόμοιες καταστάσεις στις οποίες παραχωρήθηκε σε εταιρείες τρίτων πρόσβαση στα δεδομένα χρηστών. Αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία ανέφερε: "Διορθώσαμε το πρόβλημα την επόμενη ημέρα, αφότου το εντοπίσαμε." - χωρίς να αποκαλύψει συγκεκριμένες ημερομηνίες ή χρονικές περιόδους - και συμπλήρωσε: "Θα συνεχίσουμε να ερευνούμε και να δίνουμε προτεραιότητα στην διαφάνεια γύρω από τυχόν σημαντικές ενημερώσεις."
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, την Τετάρτη το Facebook πρόσθεσε νέους Όρους Πλατφόρμας και νέες Πολιτικές Προγραμματιστών, μεταφέροντας την ευθύνη στις επιχειρήσεις και τους προγραμματιστές που πρέπει "να κατανοήσουν τη δική τους ευθύνη σχετικά με τη διαφύλαξη των δεδομένων και τον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής των χρηστών, όταν χρησιμοποιούν την πλατφόρμα μας."

Pc_Mag